09 maart 2006

Ziek


Juan had maandag al behoorlijk zitten hoesten en dinsdag werd hij steeds benauwder. Zozeer dat ik besloot met hem langs de eerste hulp van het OLVG te gaan om hem te laten vernevelen (beetje eng woord). Meestal trekt het na één beurtje weer bij en hebtie weer lug. Maar deze keer niet. Z'n zuurstofsaturatie bleef rond de 90% schommelen en de dokter vond het raadzaam hem in het ziekenhuis te houden.




In heel Amsterdam was er evenwel geen kinderbedje vrij, waardoor wij naar Haarlem moesten uitwijken. Het Kennemer Gasthuis locatie Zuid, vlak naast het Van der Valk hotel Haarlem.



Binnen Amsterdam had ik hem met de auto mogen brengen, maar nu moest hij met de ambulance, wat hij natuurlijk wel spannend vond. Maar omdat hij nu geen spoedgeval meer was, moesten we twee uur wachten voordat er een ambulance beschikbaar was.


Intussen (donderdag 09-03, 22.10 h) gaat het alweer een stuk beter. Maar hij krijgt nog wel wat extra zuurstof toegediend en wordt om de drie uur gesprayed (ander woord voor verneveld).




Nu kijkt hij de hele dag naar de TV, Animal Planet, National Geographic en verwerpelijke tekenfilms. En hij leest wat in zijn Donald Duck reuzenpocket. En hij hoopt dat hij snel naar huis mag, waar het nu ontzettend leeg is zonder hem.

1 opmerking:

Stephan zei

Beterschap Juan!

Yasmin had het ook een keer. Ze moest een of twee dagen in het ziekenhuis blijven. Ze hebben het hier zo geregeld dat een van de ouders erbij kan blijven op een opklap bed, dus dat heeft Sharina toen gedaan.

Groetjes,
Stephan.